donderdag 26 juni 2014

Voordelen van een bedrijfsblog


voordelen bedrijfsblog

U heeft een eigen bedrijf met een keurige webwinkel en u denkt er over na te gaan bloggen voor en over uw bedrijf en webwinkel. Bloggen voor uw bedrijf en webwinkel heeft toch zeker wel de nodige voordelen. Maar welke voordelen zijn dat dan? Bloggen is een ideale manier om in contact te komen met uw (nieuwe) klanten en de doelgroep. Wel is het belangrijk om de site van uw webwinkel regelmatig te vernieuwen en te verversen. Als u veel en regelmatig blogt over uw bedrijf en webwinkel, dan worden alle ontwikkelingen in de gaten gehouden en worden zowel uw bedrijf als uw webwinkel gezien als nauwkeurig. De link van uw webwinkel komt steeds hoger in Google. Dit is 1 van de grootste voordelen van een bedrijfsblog. Maar er zijn meerdere voordelen van een bedrijfsblog.

Het is ook een relatief goedkope manier om uw webwinkel te laten zien in plaats van andere vormen. Denk aan de krant of folders. Social media is gewoonweg niet meer te missen. Social media reikt enorm ver door middel van verspreiding. Wat ook een voordeel kan zijn van een bedrijfsblog en social media.

Tips voor een goede bedrijfsblog


Blijf niet persoonlijk. Typ niet alleen tekst. Spreek hoe u wilt, vanuit de-ik vorm, of praat u liever vanuit de u-vorm, zorg in ieder geval dat uw bedrijfsblog gericht is op uw (nieuwe) klant en doelgroep. Uit een onderzoek is gebleken, dat ICT bedrijven en webwinkels de bedrijfsblog het beste is. Ook een belangrijk punt van een bedrijfsblog als u onder ICT valt. Dit hoeft echter niet te zeggen dat u geen bedrijfsblog hoeft te beginnen als u bijvoorbeeld een hobbywinkel heeft. Het kan net zoveel voordelen als voor de ICT branche. Veel bedrijven zien de voordelen van een bedrijfsblog.

Voor het bloggen moet u natuurlijk veel research doen. Hier leert u ook veel van, en zo vind u ook andere voordelen voor uw bedrijfsblog. Bloggen doet u tijdens uw werk of vrije tijd, wat voor u makkelijk en handig is. U hoeft niet alleen over uw artikelen te bloggen, u kunt ook bloggen over een bijvoorbeeld promotie, hoe uw bedrijf en webwinkel loopt en welke informatie u ook wilt delen over de voordelen van een bedrijfsblog. Het is dus echter zeer belangrijk, dat u goed voorbereid bent als u gaat beginnen met bloggen voor uw bedrijf. Zorg dat u eerst een plan heeft en dat u een eventuele training heeft gevolgd voor het bloggen voor uw bedrijf en webwinkel. Er zijn dus genoeg voordelen van een bedrijfsblog te noemen. Wij raden het u zeker aan. Het is ook gratis informatie, en gratis trekt zeker te weten (nieuwe) klanten aan. Heeft u bijna geen tijd om een bedrijfsblog te schrijven? Dan kunt u het ook een naaste collega vragen. U kunt ten aller tijden eerst de blog lezen voordat deze online gaat op uw webwinkel.


U heeft hier een stukje gelezen over voordelen van een bedrijfsblog. Wij hopen dat u hier genoeg en voldoende aan heeft. Het zal zeker te weten een belangrijk onderdeel worden voor uw bedrijf en webwinkel. 

Ook interressant: Wat is bloggen ?  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten