vrijdag 20 juni 2014

Zelf een blog maken helemaal gratis!

blog maken gratisBloggen is een behoorlijke hype geworden. Steeds meer mensen hebben een blog. Blogs worden om verschillende redenen gemaakt. Ten eerste is het leuk. Je schrijft over dingen die je leuk vindt. Het is natuurlijk het leukste, als je blog ook nog een beetje succesvol wordt. Als er veel mensen zijn die je blog lezen, dan is dit zeer motiverend om door te blijven schrijven. Over het algemeen krijgt een blog wel lezers, zolang je maar doorzet en werk van kwaliteit erop zet. Natuurlijk is het succes en de manier van het succes allemaal afhankelijk van je soort blog. Er zijn een boel blogs die erg succesvol zijn, maar geen vaste lezersgroep hebben, maar er zijn ook erg veel blogs die dag in dag uit door de zelfde mensen gelezen worden. Je kunt je blog helemaal zo maken, als jij dat wilt. Dit is een van de hoofdredenen voor de populariteit van gratis blogs. Je kunt een blog gebruiken om verslagen van je geweldige vakanties online te zetten, waarin de mooie foto's de hoofdrol spelen. Je hoeft dan niet per se veel te schrijven. Als je meer van schrijven houdt, dan zou je je dagelijks leven op een leuke manier kunnen proberen op te schrijven, of er wekelijks korte verhalen op zetten. De mogelijkheden zijn oneindig.

Blog aanmaken kan gratis en gemakkelijk

Aangezien het maken van een gratis blog, zoals de naam al zegt, niets kost, is bloggen voor iedereen met internet en een toetsenbord een optie. Natuurlijk kun je een domeinnaam claimen en hier je blog op zetten. Dit gaat erg gemakkelijk en je hebt er überhaupt geen programmeer ervaring voor nodig. Het is dan echter geen helemaal gratis blog. Een domeinnaam kost namelijk (een beetje) geld. MAAR; als je liever geen geld uitgeeft, dan kun je ook erg gemakkelijk, helemaal gratis, een blog aanmaken. Er zijn veel bedrijven, die het creëren van gratis blogs aanbieden als service. Twee erg bekende voorbeelden hiervan zijn, blogger.com en wordpress.com. Deze twee sites bieden de mogelijkheid om zelf, helemaal voor niets een blog te maken. Je kunt zelfs zelf de naam van je site kiezen. Deze wordt dan onderdeel van de URL. Zo zal, als je ervoor kiest om je site koffiepot te noemen, jou blog te vinden zijn bij koffiepot.blogspot.com. Dit doen deze bedrijven helemaal gratis en voor niets. Het systeem werkt ook erg gemakkelijk. Nadat je je gratis blog hebt aangemaakt, kun je gewoon inloggen en beginnen met schrijven. Je hoeft geen letter te programmeren. Je kunt de vormgeving van je blog helemaal zelf bepalen. De aanbieders van gratis blogs hebben vaak geavanceerde opties voor het samenstellen van je site. Je kunt zelf de teksten plaatsen en bepalen waar widgets, reclame blokken, reacties, etc. zullen komen te staan.

Reclameblokken in je gratis blog

De reclameblokken zijn ook een erg goed argument om een gratis blog aan te maken. Als je jouw blog namelijk een beetje succesvol weet te krijgen, dan zul je veel mensen naar je site trekken. Als je vervolgens reclame op je blog zet, kun je hiermee geld verdienen. Veel mensen creëren hun gratis blog, omdat ze hopen om op die manier, zonder productiekosten, wat geld te kunnen verdienen. Je hoeft, afgezien van wat tijd, niets te investeren. Het is dus erg veilig om te proberen. In het ergste geval heb je een gratis blog aangemaakt, die je gewoon weer kunt verwijderen als je geen zin meer hebt. Er is erg weinig risico verbonden aan bloggen en het kan wel veel geld opleveren. Als je genoeg bezoekers naar je blog trekt, dan kun je behoorlijk verdienen aan de reclame die je op je blog zet. Er bestaan veel mensen, die volledig kunnen leven van hun blog, een blog die ze helemaal gratis hebben aangemaakt! Een andere, veel gebruikte manier om van bloggen te leven, is door 'verkoop-links' erop te zetten. Als je het over een bepaald product hebt, dan kun je een link eronder zetten naar dit product op bijvoorbeeld Amazon.com. Als iemand via die link wat koopt, dan krijg jij een commissie.


Gratis blogs aanmaken is erg makkelijk en gaat snel. Het bloggen zelf is ook helemaal niet 'moeilijk'. Zolang je maar iets bedenkt waar veel mensen in geïnteresseerd zijn en je het leuk genoeg vindt, om er goede berichten over te plaatsen. Bloggen kan helemaal gratis en toch kan het lekker wat opleveren. Je kunt dus proberen voor jezelf een extra inkomen op te bouwen, volledig zonder risico. Klinkt niet verkeerd toch?

Een gratis blog aanmaken kan hier.

2 opmerkingen: