woensdag 21 mei 2014

Geld verdienen met een blog

Geld verdienen met een blog.


Veel mensen bloggen nu in de huidige tijd. Eerst zag je het vrijwel alleen in tijdschriften . Nu word bloggen door steeds meer mensen gedaan. Mensen doen het nu vaker als hobby. Maar waarom bloggen mensen eigenlijk? Omdat het leuk, makkelijk en vooral heel persoonlijk is. Als je leuke reactie’s binnen krijgt op je blog, is dat natuurlijk heel leuk en mooi meegenomen. Maar waarom zou je niet van je hobby je werk maken? Dan praten we over geld verdienen met een blog. Jou blog!


Tips voor geld verdienen met een blog



Hieronder lees je de tips die nuttig kunnen zijn voor jou blog. Lees ze goed door en pas ze toe aan jou persoonlijke blog!

  • Kies een onderwerp wat veel mensen aanspreekt. Wat speelt er nu allemaal in de wereld, en vooral, wat vind jij hiervan? Een persoonlijk leven interesseert bijna niemand, maar je kan in je blog een kleine persoonlijkheid van jou eraan toevoegen. Zorg ervoor dat er veel mensen zijn die je blog volgen. Hoe meer mensen, hoe meer je kunt verdienen met je blog!
  • Concurrentie. Kijk om je heen of er nog meer mensen geld verdienen met een blog. Als er 3 mensen om je heen ook bloggen en ze hebben het alle 3 over de stad Amsterdam, word dat saai en gaat niemand lezen. Iedereen weet hoe het is in Amsterdam. Daag jezelf uit !
  • Domeinnaam. Ga op zoek naar een site voor het bloggen, er zijn genoeg websites waar je een weblog kunt openen. Kijk welke doelgroep jou aanspreek en vice versa natuurlijk. Als jou blog enorm aanspreekt, kun je misschien gaan schrijven voor bedrijven. Dan word je hobby echt je werk!
  • Duidelijk. Schrijf zo duidelijk mogelijk dat mensen je niet vergeten, en gebruik duidelijke kernwoorden die volgers makkelijk terug kunnen vinden.

geld verdienen met een blogJe hebt de tips gelezen, en nu?

Maak van je hobby je werkelijkheid! Het zou heel leuk als het lukt. Dan heb jij echt je geld verdient met een blog. Ga ondertussen eerst op zoek waar jij je blog online kan adverteren, denk aan de social media. Als je gaat bloggen, weet wel voor welke doelgroep je schrijf en vooral: wees zelf ook de doelgroep!


Als je gaat bloggen, maak dan eerst een voorbeeld. Als je dan jou blog openbaar wilt maken, lees dan eerst alles goed na. Geniet ook vooral van het schrijven, voel je niet gedwongen om te bloggen. Wat ook erg leuk is aan bloggen is foto’s en video’s toevoegen. Het gaat heel makkelijk en maakt je blog toch gelijk nog een tikje persoonlijker. Maar hou je lay-out wel simpel.

Als je veel volgers heb, kan je ook reclame toevoegen. Zo is het ook leuk geld verdienen aan je blog. Doe alleen reclame wat jou aanspreekt, het is tenslotte jou blog. Lees wel: doe het niet TE persoonlijk (zie alinea tips voor geld verdienen met een blog).
Zoek inspiratie om aan je blog te beginnen. Doe niet gehaast, neem de tijd die je nodig heb.



Heb je de tips gelezen? Succes!

Lees ook "blog schrijven tips". 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten